Стендоване на дюзи

Стендоване на дюзи: какво трябва да знаете

Дюзите са основен елемент в дизеловите двигатели. Тяхната функция е да инжектират горивото в цилиндъра под високо налягане така, че да се получи фино разпрашване.

Когато дюзите не работят правилно, автомобилът губи мощност, прекъсва при ускорение, трудно пали, има завишен разход на гориво и повече вредни емисии.

Запушените дюзи се отразяват веднага на двигателя – започва да прекъсва, защото не получава достатъчно гориво, а без правилната смес въздух-гориво изгарянето и експлозията на горивото са неефективни.

Пълното изгаряне на дизела вътре в цилиндрите е възпрепятствано и в резултат на това се получават повече въглеродни отлагания по други части и значително увеличаване на вредните емисии.

По разпръсквачите се образуват въглеродни отлагания, защото те са вътре в цилиндъра и там се извършва изгарянето на горивото. Вътрешната част на дюзата може да се запуши, само ако е влязло нещо в горивото и горивния филтър.

Стендоване на дюзи

Стендоване на дюзи в София Дизел Център – 100% гаранция и сигурност

Ако имате съмнения за запушени дюзи, първото и най-важно нещо е да се проверят в специализиран сервиз, който разполага с необходимата технологична база.

Такъв е нашият сервиз –  София Дизел Център, където на място извършваме проверка, диагностика и качване дюзите на стенд, за да сме наясно, какъв е проблемът с тях.

След диагностиране на проблема има няколко начина за решаване на проблема с дюзите.

Следва почистване с химична добавка, демонтиране на дюзите и почистване с ултразвук на специална машина.

Професионалният ни стенд за дюзи ни дава точна преценка за състоянието на дюзите и гарантирано качество на услугата.

За безпроблемната работа на дизеловия двигател от голямо значение е качественото гориво и да се избягва пълненето от преносими конструктивни резервоари и съмнителни източници.

Ако вашата дизелова помпа не работи, не се колебайте, доверете ни се – разполагаме с професионален стенд за дюзи и квалифицирани механици, които ще разрешат вашия проблем.